Stardust

Jag kollade färdigt på filmen Stardust i kväll. Jag tyckte den var bra, lite saga och fantasy.
image75

Filmen, som bygger på Neil Gaimans bästsäljande roman med illsutrationer av Charles Vess, tar med publiken på ett äventyr som börjar i en engelsk by och slutar i en magisk värld. En ung man vid namn Tristan försöker vinna byns skönhet genom att lova henne en stjärna som fallit från himlen.

Hans resa tar honom bortom byns murar till ett mystiskt och förbjudet land. När Tristan hittar"stjärnan"upptäcker han att det faktiskt inteär en bit meteorit utan en arg skadad tjej vid namn Yvaine som inte alls har någon lust att dras runt halva världen för att presenteras för någons flickvän. Men Tristan är inte den ende som letat efter"stjärnan".

Fyra söner till en döende kung - för att inte tala om deras tre döda bröders spöken - alla är beroende av"stjärnan"för att kunna lyckas isina försök att taöver tronen. Treonda häxor ledda av den mordiska Lamia letar efter"stjärnans"hjärta som ska ge dem ungdomen åter.

Tristan och Yvaine blir tvugna att fly tillsammans och på vägen råkar de ut för kaptenen på ett flygande piratskepp och en skum handelsresande vid namn Fence. Under resans gång upptäcker Tristan meningen medäkta kärlek utan att förstå att han utsätter Yvaine för ännu mer fara...


Kommentarer
Postat av: Anonym

nej de är sant! de är de som är det värsta är tjejer ofta gör.

2008-01-14 @ 18:09:57
URL: http://louiiiiize.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0